2018-10-16
Det är något visst med att kunna bege sig ut i naturen och hämta godsaker, eller hur!
Just nu står trattkantarellerna som spön i backen. Skär en liter trattisar i mindre bitar och lägg i en kastrull på svag värme tillsammans med en klick smör. När allt spad kokat in tillsätter du 0,5 dl torr sherry och 1 l grönsaksbuljong. Låt småputtra. Fräs (2-3 msk smör) en halv finhackad gul lök, 0,5 dl fintärnad morot och 0,5 tsk torkad timjan i en annan kastrull. Ska inte få färg. Klicka i 1 msk tomatpuré och så småningom 3 msk mjöl. Tillsätt sedan svamp/grönsaksbuljongen lite i taget, låt koka upp emellan. Slå i 2 dl creme fraiche och låt sjuda i ungefär en kvart. Smaka av med salt och cayennepeppar (försiktigt!). Drick resten av sherryn till.